Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه این روزها بازاری بی ‌رمق با ارزش معاملات بسیار پایین است که این پایین بودن ارزش معاملات، به دلیل خروج نقدینگی از بازار سهام در هفته‌های گذشته بوده است.

حتی اگر فروشنده‌ای قوی در بازار وجود نداشته باشد، برخی از سهامداران بر اساس نیاز با هر قیمتی فروشنده هستند که این موضوع، امکان ایجاد فشار فروشی را در بازار فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از تحلیلگران بازار سرمایه معتقدند با افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، دلار تقویت می‌‌شود و از این رهگذر تقویت ارزش جهانی دلار بر بخشی از بازار سهام ایران تأثیرگذار خواهد بود. بخشی که به سهم‌های دلاری موسوم هستند، در مقابل برخی دیگر معتقدند این تأثیر چشمگیر نخواهد بود، چرا که میان نرخ نیما و نرخ آزاد دلار فاصله وجود دارد و روندهای جهانی تأثیر کمی بر بازار سهام ایران دارند.

امروز چهار‌شنبه تعداد نمادهای سبز بازار بیشتر از دیروز شد و اغلب نمادهای خودرویی، محصولات غذایی و گروه محصولات شیمیایی رشد قیمتی داشتند. امروز و پس از انتشار خبر فروش بلوک خودرویی‌ها، معاملات نمادهای خودرویی‌ رونق گرفت و اغلب آن‌ها سبزپوش شدند.

* گزارش های 3 ماهه می تواند منجی بورس شود

در این‌باره، حمید بابایی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، می‌گوید: رکود معاملات و خروج پول حقیقی دو نشان منفی برای بازار سرمایه است که می‌تواند بازار را به همین صورت نگه دارد. اما در صورتی که بازار چند روزی مثبت معامله شود و فشار تقاضا در بازار افزایش پیدا کند، می توان به تغییر روند در بازار سرمایه امیدوار شد.

وی با اشاره به انتشار گزارش‌های سه ماهه شرکت‌ها و واکنش نه چندان مناسب بورس به این مساله، ادامه داد: در این ماه باز هم شاهد انتشار گزارش‌ های سه ماهه شرکت‌ ها خواهیم بود و به ‌احتمال زیاد تک سهم‌ ها و سهام شرکت‌هایی که از لحاظ بنیادی در موقعیت مناسب قرار دارند و گزارش خوبی را ارائه می ‌دهند، مورد توجه بازار قرار بگیرند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: وجود روند مثبت در برخی از شرکت ‌ها نشان ‌دهنده آن است که فروش شرکت ‌ها تحت تاثیر قیمت ارز و تورم بوده و حاشیه سود شرکت‌‌ها با افزایش همراه می‌شود که همین مساله می تواند در نهایت منجر به رشد بورس شود.

* رشد شاخص های عملکردی بورس

در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با رشد پنج هزار و 261 واحدی نسبت به روز گذشته توانست به سطح یک میلیون و 443 هزار و 710 واحد برگردد. بازدهی این شاخص مثبت 37 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با افزایش هزار و 164 واحدی که داشت به عدد 389 هزار و 465واحد رسید و بازدهی مثبت 30 صدم درصد را برای سهامداران ایجاد کرد. همچنین شاخص کل فرابورس 42 واحد بالا آمد و در سطح 18 هزار و 861 واحد قرار گرفت. 

* افت ارزش کل معاملات بازار سرمایه

در جریان معاملات امروز، ارزش کل معاملات با افت 33 درصدی نسبت به روز گذشته به عدد 10 هزار و 387 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق نیز با کاهش 42 درصدی روبرو شد و به 6 هزار و 542 میلیارد تومان کاهش یافت تا سهم 62 درصدی را در معاملات امروز بازار سرمایه داشته باشد.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش 18 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم هزار و 905 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سهام 18 درصد بوده است.

* کاهش 70 درصدی خروج پول حقیقی از بازار سهام

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سی‌اُمین روز متوالی منفی شد و 104 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته افت 70 درصدی را نشان می دهد.

گروه‌های فرآورده های نفتی و کک، استخراج کانه‌های فلزی و سیمان، آهک و گچ بیشترین خروج پولی حقیقی را شاهد بودند و محصولات شیمیایی بیشترین میزان ورود پول را به خود اختصاص داده اند.

در معاملات روز چهارشنبه مسیر پول‌های حقوقی به سمت نمادهای پالایشی بود و بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شتران (شرکت پالایش نفت تهران)، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و کسرام (شرکت پارس سرام) اختصاص داشت و نمادهای حتایدpan> (تاید واتر خاورمیانه)، نوری (پتروشیمی نوری) و شپدیس (پتروشیمی پردیس)  بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* افزایش صف‌های خرید پایانی بازار سرمایه

در جریان معاملات روز چهارشنبه 307 نماد با رشد قیمت و 266 سهم نیز با افت قیمت روبرو شدند. 21 نماد در صف خرید و 9 سهم نیز در صف فروش باقی ماندند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 14 درصد کاهش یافت و 111 میلیارد تومان شد؛ ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 101 درصد رشد کرد و در رقم 156 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای حتاید (شرکت تاید‌واتر خاورمیانه)، خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) و افرا (شرکت افرا نت) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد سصفها (شرکت سیمان اصفهان)، تکنو (تکنو تار) ، حپترو (حمل و نقل پتروشیمی) تعلق داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس بازار سهام خودرویی ها پالایشی ها حمایت حقوقی از بورس فروش بلوکی خودرو میلیارد تومان ارزش معاملات بازار سرمایه نسبت به روز بازار سهام پول حقیقی خروج پول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد

کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز شاخص کل بورس با کاهش بیش از ۲۰ هزار واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۳۹ هزار واحدی ایستاد و شاخص کل هم وزن نیز با کاهش بیش از ۶ هزار واحدی در سطح ۷۴۴ هزار و ۱۰۰ واحد رسید تا شاهد روندی منفی باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه می‌گوید: امروز حجم معاملات ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون برگه سهم به ارزش معاملاتی ۲ هزار و ۸۷۷ میلیارد تومان ثبت شد سرانه خرید حقیقی‌ها ۱۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و سرانه فروش حقیقی‌ها ۲۳ میلیون تومان رقم خورد و امروز ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد.

او گفت: امروز ۲۱ درصد بازار مثبت و ۶۱۵ نماد به عبارتی ۷۹ درصد بازار در محدوده منفی به کار خود پایان دادند همچنین امروز صنعت کانه‌های فلزی شاهد بیشترین میزان ورود نقدینگی بودند و بیشترین خروج نقدینگی هم به صنعت بانک‌ها اختصاص یافت.

سالگرد ریزش تاریخی شاخص کل بورس

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: از جمله عوامل اثر گذار بر روند بازار می‌تواند به موعد تاریخی اشاره کرد سابقه نشان داده هر ریزشی که در یک سال داشته باشیم سال بعد هم در آن روز هیجان را تجربه خواهیم کرد ۱۷ اردیبهشت سال گذشته شاهد یکی از ریزش‌های تاریخی شاخص بورس بودیم ریزشی که با حاشیه‌های بسیار زیادی همراه شد، کاهش نرخ دلار و بحث مالیاتی هم از دیگر عوامل اثر گذار بر روند نزولی بازار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • این افراد بازنده بزرگ بورس هستند
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • هفت پله قرمز بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • گزارش روزانه بورس ۱۸ اردیبهشت؛ شاخص کل ۷ هزار واحد ریخت
  • کاهش ۷ هزار و ۶۴۸ واحدی شاخص کل بورس
  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۷ اردیبهشت؛ شاخص کل ۲۰ هزار واحد ریخت